Coen

Relatietherapeut AmsterdamOVER MIJ

Mijn naam is Coen. De methode die ik gebruik is EFT (Emotionally Focussed Therapy). Dat is een relatief nieuwe vorm van relatietherapie die zich richt op de emotionele vertaling van dingen die tussen twee mensen gebeuren. Daarnaast maak ik gebruik van EMDR indien sprake is van traumaverwerking en diverse coaching technieken. Naast mijn werk als relatietherapeut coach ik individuen met betrekking tot hun persoonlijke leven en werk ik met mensen in het bedrijfsleven aan het versterken van hun leidinggevende capaciteiten. Ik werk zowel face-to-face als online en omdat ik ruime werktijden hanteer (ook s’avonds en in het weekend) heb ik meestal wel op korte termijn plek.

RELATIETHERAPIE

In de gesprekken gaan we onderzoeken wat de onderliggende verlangens en angsten zijn bij jullie als het even niet zo lekker loopt tussen jullie. Op die manier leer je de ander beter begrijpen en krijg jij ook de ruimte om ook jouw kant te delen op een manier die je partner begrijpt.
Bij relatieproblemen zie je vaak dat beide partners zich richten op hun eigen gevoelens en minder goed luisteren naar de gevoelens van de ander. Dat komt omdat die eigen gevoelens zo urgent zijn dat er eenvoudigweg geen ruimte meer over is om ook nog goed te luisteren naar de ander. Beide partners krijgen hierdoor het gevoel dat ze niet goed gehoord of begrepen worden.
Allebei voelen ze zich bedreigd, niet gehoord of gezien en waar ooit de relatie begon met een sterk gevoel van ‚wij’, is er nu een gevoel van ‘ik tegen jou’. Het is dus heel belangrijk dat beide verhalen goed verteld en gehoord worden.
Ik zorg er voor dat tijdens de gesprekken de gebruikelijk valkuilen van verwijten, beschuldigen, verdedigen en uitleggen voorkomen worden zodat jullie elkaar echt goed kunnen horen en begrijpen.

Uiteraard kunnen jullie ook aparte coaching gesprekken hebben die gericht zijn op jouw specifieke aandeel in het geheel en hoe je hier beter mee om kan gaan, los van wat de ander doet.

KOSTEN

De gesprekken duren een uur en het kost €140,- inclusief btw per uur.

 

 

 

 

Relatieproblemen

Lees hier meer over de meest voorkomende relatieproblemen.