Drs. Johannes

Over mij

Relatietherapeut Utrecht

Mijn naam is Johannes. Ik werk als relatietherapeut in Utrecht (maar ik woon in Amsterdam-Jordaan). Ik ben afgestudeerd in Sociologie en in Antropologie (beide cum Laude) aan de Universiteit van Amsterdam. Omdat ik psychotherapeut wilde worden, heb ik mijn studietijd vooral besteed aan psychologie, psychoanalyse en sociale psychologie. En daarna ben ik naast mijn werk als coach en adviseur doorgegaan met studies en cursussen psychoanalyse, psychotherapie, filosofie en meditatie.
Naast mijn interesse in heling door behandeling ben ik altijd erg geïnteresseerd geweest in ‘het zelfhelend vermogen’ van de mens – zoals met mindfulness. Op school begon ik met yoga; door tantra, focussen en mindfulness ervoer ik meer ‘felt sense’; als student bij de Ridhwan-school leerde ik na 2005 meditatie en zelfonderzoek – en nu ben ik zelf ook meditatie-leraar.
Muziek (cello, sax, zingen, blokfluit) is naast mijn werk altijd belangrijk geweest, net als sport: zwemmen, zeilen, bergklimmen, tennis, squash – en nu weer kanoën en wind surfen.
Naast mijn werk als relatietherapeut behandel ik ook cliënten individueel. Ik doe mijn werk ‘face to face’, on line, en bij de cliënt(en) op het werk en thuis.

 

Relatietherapie

Ik begrijp dat de stap naar hulp voor relatieproblemen vaak niet gemakkelijk is. Het liefst wilt u de problemen natuurlijk samen oplossen, maar soms lukt dit niet meer vanwege bepaalde ingeslepen communicatiepatronen, oplopende irritaties, verlies van vertrouwen in de ander of andere oorzaken.
Samen met u wil ik zoeken naar een oplossing. Het is namelijk slopend om voortdurend met de spanningen van relatieproblematiek rond te moeten lopen. Mijn ervaring is dat kleine veranderingen vaak een enorme verbetering opleveren.
Zoals bovenstaand beschreven heb ik mij de afgelopen twintig jaren verder ontwikkeld en ik werk vanuit verschillende invalshoeken, zoals EFT (Emotion Focused Therapy), lichaamsbewustzijn, focussen en oplossingsgerichte therapie – maar bovenal gebruik ik mijn ‘boerenverstand’ om snel en gericht verbetering te bereiken.
Bent u op zoek naar een nuchtere relatietherapeut die zijn werk, en uw relatieproblemen uiterst serieus neemt en met u zoekt naar een snelle, effectieve oplossing, dan bent u bij mij aan het goede adres. Bent u op zoek naar een lange pamper-therapie, wilt u beter leren ‘onderhandelen’ of ‘assertiever communiceren’ dan ben ik niet de juiste keus – want die benaderingen werken niet voor relatie-verbetering.

 

Kosten

Tijdens kantooruren zijn de kosten voor een consult €115,- (incl. BTW) per uur. Een eerste afspraak duurt bij mij 2 uur. De eerste 30 minuten is een kosteloze kennismaking. Voor online sessies geldt hetzelfde tarief. Voor therapie-sessies buiten kantooruren reken ik een toeslag van 25%.

Relatieproblemen

Lees hier meer over de meest voorkomende relatieproblemen.