Drs. Merijn

Over mij

Relatietherapeut drs. Merijn

In 2007 ben ik afgestudeerd als psycholoog en sinds 2005 ben ik eigenaar van Psycholoog Optimaal Presteren. Daarnaast ben ik Loopbaanpsycholoog, geaccrediteerd Sportpsycholoog, neurofeedback therapeut, psycholoog NIP en geaccrediteerd MBTI coach. Verder ben ik EMDR practitioner en geef ik via EMDR trauma therapie. Als docent ben ik verbonden aan de Wageningen Universiteit.
Naast mijn werkzaamheden als relatietherapeut heb ik als (sport)psycholoog ruim 20 jaar ervaring in het bedrijfsleven op gebieden als werkstress, mentale gezondheid, loopbaancoaching en bevordering van inzetbaarheid en prestaties.
Daarnaast heb ik een achtergrond in de topsportwereld. Ik ben (voormalig) topsporter en daarnaast commentator van tafeltennis bij Eurosport.
Sportprestaties:
-2e plaats NK herenenkelspel: 2009
-Nederlands kampioen dubbelspel: 1996 en 2009
-3e plaats herenenkelspel: 1994, 1996, 2006, 2007, 2010
-Nationale top 12: 2e plaats in 2008, 3e plaats in 1998 en 2009
-Nederlands kampioen teams in 2010.

Relatietherapie

In relatietherapie leert u in mijn begeleidingsprogramma hoe u beter kunt praten met elkaar, hoe u beiden de spanningen in de relatie zo laag mogelijk kunt houden en hoe u de positiviteit in de relatie en vaak ook het vertrouwen in elkaar kunt vergroten. Het is belangrijk thuis te oefenen om de nieuwe vaardigheden eigen te maken. Een verandering in het omgaan met problemen gaat niet ineens. Relatietherapie vraagt een maximale inzet in de relatie en het opzij zetten van gevoelens als ‘ik wil niet meer’ en ‘ik houd niet meer van mijn partner’. In de relatietherapie behandel ik met u handvatten die u in de toekomst kunt gebruiken om problemen op te lossen. Uitgangspunt in de relatietherapie is dat niet het hebben van problemen maar de wijze waarop u met die problemen omgaat de kern is van uw relatieproblemen.
In mijn programma relatietherapie ligt de nadruk op kennis en bewustwording van uw eigen en andermans kenmerken, effectief communiceren, gevoelens uiten, onderhandelen, probleemoplossen, omgaan met spanning en (stresserende) gedachten, conflicten de-escaleren en zelfcontroleprocedures.

Kosten

Tijdens kantooruren is het uurtarief €115,- (incl. BTW). ’s Avonds (vanaf 18u) en in het weekend is het uurtarief €125,- (incl. BTW).

Relatieproblemen

Lees hier meer over de meest voorkomende relatieproblemen.