Relatietherapeut Emiel

Over mij

Relatietherapeut Emiel

Mijn naam is Emiel Boogerd, ik ben psycholoog in Nijmegen. Ik ben ondernemer, vader en partner. In 2007 ben ik afgestudeerd aan de Radboud Universiteit (richting Pedagogische Wetenschappen – gezin en gedrag). In 2018 ben ik gepromoveerd aan het Radboudumc. In de afgelopen 14 jaar heb ik als therapeut ervaring opgedaan met het behandelen van zeer grote variëteit aan klachten. Ik bied hulp aan individuen, paren en gezinnen. Ik ben opgeleid in de cognitieve gedragstherapie (CGT), oplossingsgerichte therapie, systeemtherapie, schematherapie en EMDR. Ik laat mij liever niet beperken door één techniek, maar probeer ze zoveel mogelijk te combineren.

 

Relatietherapie

Leven doe je niet in je eentje. Je doet dat samen met je gezin, je familie en je vrienden. Je hebt ervoor gekozen om je intieme leven te delen met je partner. Net zoals je relatie met je vrienden en familieleden veranderen over tijd, verandert de relatie met je partner ook. En jullie, jullie veranderen ook. Meestal gaan de veranderingen ongemerkt aan je voorbij; je past je constant aan elkaar aan. Soms lukt dat even niet. Je relatie staat onder druk of je eigen keuzes staan onder druk. Voorheen vulde je elkaar moeiteloos aan. 1+1 was 3. Nu vind je elkaar minder en sta je soms zelfs tegenover elkaar en leidt dat tot conflicten.

Relatietherapie kan jullie band versterken en het plezier in en met elkaar vergroten. Daarnaast kan het ook helpen om je eigen, individuele tijd en ruimte beter op elkaar af te stemmen.

Relatietherapie is volgens mij bedoeld om een nieuw evenwicht te zoeken. Met ruimte voor een gezamenlijk pad en ruimte voor ieders eigen wensen en behoeften.

Steeds meer stellen geven zich op voor relatietherapie. Het taboe gaat er in de samenleving neemt af. Toch kan het nog erg spannend zijn om de stap te zetten. Het is niet voor iedereen gemakkelijk om intimiteit of seksualiteit met een vreemde te bespreken. Voor sommige mensen betekent het ook een soort falen om hulp van buitenaf te accepteren. Toch heb je de eerste stap al genomen: je leest dit stuk. Je realiseert je wat jullie situatie is en jullie willen dat het verandert.

Relatietherapie bestaat uit gesprekken en uit huiswerk. Tijdens de gesprekken gaan we in op wat er goed gaat en wat er anders kan. Tijdens de gesprekken staat jullie interactie centraal: hoe uiten jullie je en wat leest de ander daar in terug. In de eerste fase richten we ons op het verhelderen van (jullie perspectief op) het probleem en het stellen van duidelijke, concrete doelen, waar jullie beiden achter staan. Daarna gaan jullie samen aan het werk. Dit doen jullie tijdens de sessies en ook thuis. Uiteindelijk zullen de sessies overbodig blijken. In die laatste fase richten we ons op het voorkomen van terugval. Iedereen heeft patronen, jullie ook. Het is van belang dat jullie die bij jezelf en elkaar herkennen en deze vroegtijdig ombuigen naar het nieuwe gedrag. Op die manier kun je jullie gezamenlijke groei vasthouden en nog verder ontwikkelen. Samen.

Kosten

De kosten voor een consult zijn €100,- per uur. De totale kosten zijn afhankelijk van de tijdsduur. Vaak duurt een gesprek 60-90 minuten.
De kosten voor de intake zijn €150,- (90 minuten)

Adresinformatie

Je kunt bij mij overdag en in de avond terecht. Ik ben beschikbaar op woensdagmiddag en-avond, donderdagmiddag en -avond en vrijdag in mijn praktijkruimte in Nijmegen. De praktijkruimte bevindt zich in een mooi historisch pand aan de Bergendalseweg (nummer 63) in Nijmegen. Het pand huisvest het Medisch Centrum Nijmegen Oost. Mijn praktijkruimte vind je op de tweede verdieping (bereikbaar met trap en lift).

 

 

Relatieproblemen

Lees hier meer over de meest voorkomende relatieproblemen.