Frank

Over mij

Mijn naam is Frank, geboren in 1969 in Assen. Ik werk als orthopedagoog en psycholoog NIP in mijn eigen praktijk in Amersfoort. Na wat omzwervingen kwam ik op mijn thema’s: sterkgevoeligheid en grenzen. ‘Grenzen’ is wat mij betreft het onderliggende thema aan alle psychosociale problemen en uitdagingen. Over sterkgevoeligheid schreef ik het boek ‘Sterkgevoelige mensen en grenzen’. Ik bied zowel individuele als relatietherapie.

Ik begon mijn loopbaan in het onderwijs, waar al snel alles wat afweek van ‘normaal’ mij begon te boeien. In mijn vrije tijd startte ik een HBO opleiding orthopedagogiek, gevolgd door de Hogere Kaderopleiding. Daarna ben ik verder gegaan met de universitaire studie orthopedagogiek aan de Universiteit Utrecht. Ook heb ik twee jaar psychotherapie gestudeerd aan de TA-Academie in Soesterberg. Ik kwam daar in aanraking met ‘lichaamswerk’, daar ben ik me verder in gaan bekwamen. Wat betreft mijn werk kwam ik via kinderen en jongeren bij ouders en andere volwassenen terecht.

Relatietherapie

Een stabiele relatie is gebaseerd op een veilige hechting. Bij veilige hechting is er evenwicht tussen ‘ik’, ‘jij’ en ‘wij’. Als deze balans kwijt is geraakt of er nooit echt is geweest ontstaan er spanningen en problemen. Hoopvol is dat dit niet zoveel te maken heeft met karakter en meer met patronen waarin je terecht bent gekomen. Ik heb me ontwikkeld naar veilige hechting, jullie kunnen dat ook. Mijn aanpak baseer ik op ‘gelijkwaardigheid’ en ‘wederkerigheid’. Vooral als er kinderen in het spel zijn, moet je er alles aan doen om bij elkaar te blijven. Als alle mogelijkheden bekeken zijn, dan is er ruimte om respectvol uit elkaar te gaan. Dat is natuurlijk niet het eerste doel van relatietherapie: we zetten in op hereniging. Niets heerlijker dan weer vlinders voelen.

Kosten

Als er een traject wordt ingezet zijn de kosten voor een intakegesprek slechts €72,-. Zonder vervolgtraject bedraagt de prijs €120,-. Het intakegesprek kunt u binnen 20 minuten kosteloos afbreken, indien u het gevoel heeft dat ik niet de juiste relatietherapeut voor u ben.
Zowel tijdens als buiten kantooruren zijn de kosten voor een consult €120,- (incl. BTW) per uur.
Voor een gesprek van 1,5 uur wordt in totaal €150,- gerekend.
U kunt bij mij er ook voor kiezen een pakket van 5 of 10 gesprekken af te nemen van een uur. De prijzen zijn respectievelijk €550,- voor 5 gesprekken en €1050,- voor 10 gesprekken.

Relatieproblemen

Lees hier meer over de meest voorkomende relatieproblemen.