Katja Vledder-Bos

Over mij

Ik ben geboren in 1963 in Amsterdam. De middelste van drie kinderen. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik net geboren was en mijn biologische vader heb ik nooit gekend. Omdat ik altijd gevonden heb dat je je hart moet volgen zijn wij vier jaar geleden naar Drenthe verhuisd. Strategisch gelegen ten opzichte van de steden in de omringende provincies maar zelf wonend in een prachtig dorp kunnen we het niet beter treffen.

Al zo lang ik me kan herinneren ben ik nieuwsgierig naar mensen. Naar wat hen beweegt, waarom ze doen wat ze doen, wat hun verhaal is. En hoe bijvoorbeeld twee mensen hetzelfde mee kunnen maken en daar totaal verschillend mee omgaan. Ik heb vanaf jonge leeftijd veel dingen bij anderen aangevoeld en altijd de neiging gehad om anderen bij te staan.

Na zestien jaar marine rolde ik via het managen door naar een stichting voor mensen met MS. Mijn doel is mensen willen helpen die op wat voor manier met zichzelf in de knoop zitten en het kon dan ook niet uitblijven dat ik de brede counseling opleiding ben gaan doen. Met deze studie leer je de technieken om dit op een goede, professionele manier te doen. Ik heb zelf ook het nodige meegemaakt en ik kan vanuit persoonlijke ervaring meevoelen en begrip tonen. Door mijn empathische natuur en mijn kleurrijke achtergrond ben ik snel in staat bij mijn cliënten tot de kern door te dringen. In dit vakgebied ben je nooit uitgeleerd (dat vind ik fijn) en ik volg nog steeds cursussen en supervisie om mezelf te blijven ontwikkelen.

Relatietherapie

Vanaf 2018 vond ik het managen echt niet meer leuk en ben ik fulltime als coach/counselor aan het werk gegaan. Voor die tijd begeleidde ik in mijn werk al vaak mensen die vastliepen. Soms zelf en vaak in de relatie. Door hun ziekte die onvoorspelbaar is loopt bij bijna 80% van de mensen met MS de relatie stuk.

Ik doe dit werk omdat het mij mateloos interesseert. Elk verhaal is interessant en elke cliënt is bijzonder. Mijn cliënten gaan me aan het hart. Ik laat jou/jullie zelf ontdekken wat waar wanneer en waarom er veranderd is. Door niet alvast een antwoord te formuleren terwijl de ander nog praat maar echt en oprecht te ontvangen en daarop te reflecteren. Ik vind het belangrijk dat mensen zich op hun gemak voelen bij mij en ik wil iemand zoveel mogelijk begrijpen. Je moet je gekend voelen.

Ik ben direct en transparant, ik noem het beestje bij de naam en geloof dat als je zaken samen in het licht zet en er naar durft te kijken, je aan veranderen toekomt. Vervolgens werk ik met inzicht, handvatten, aandacht, zonder gedoe en met humor. Soms is het namelijk goed om op lichte toon naar jezelf te kijken. Hoe zwaar je gemoed ook is en hoe ernstig de omstandigheden ook zijn.

Naast counselor ben ik ook geaccrediteerd Body Mind Release therapeut. In de relatietherapie wordt dit vaak gebruikt om te zien wat je aantrekt of juist afstoot bij de ander. En wanneer er een omslagpunt is gekomen in de relatie. We maken het niet zwaarder en ook niet ingewikkelder dan het is. Mijn tijd in de hulpverlening en marine hebben me een behoorlijke beide-benen-op-de-grond mentaliteit gegeven.

Je bent van harte welkom

Kosten

Zowel tijdens als buiten kantooruren zijn de kosten voor een consult €90,- (inclusief BTW) per uur.

Relatieproblemen

Lees hier meer over de meest voorkomende relatieproblemen.