Kosten Relatietherapie

Kosten bij Relatietherapie Nederland

Aangezien de zorgverzekeraars relatietherapie niet vergoeden vanuit de basis-GGZ, dient u de facturen zelf te betalen. Het is dus niet mogelijk om de facturen in te dienen bij uw zorgverzekeraar. Onder bepaalde voorwaarden kunnen de gesprekken onder ‘specifieke zorgkosten’ vallen en zijn in dit geval volledig fiscaal aftrekbaar. De kosten voor relatietherapie zijn volledig aftrekbaar als er sprake is van verwijzing door een huisarts. Deze verwijzing moet dan op basis van ‘psychisch lijden’ zijn. 

Afgezien van het intakegesprek duurt een gesprek normaliter anderhalf uur. Het tarief voor een gesprek is bij ons €115 per uur, inclusief btw. Voor afspraken buiten kantoortijden kan er door relatietherapeuten een extra vergoeding worden gevraagd. Bekijk hiervoor de informatie van de betreffende relatietherapeut.

Er wordt bij Relatietherapie Nederland geen directe en indirecte tijd berekend, hetgeen vaak voor verwarring zorgt. Dit pakt namelijk vaak duurder uit dan verwacht. Wanneer er bijvoorbeeld  wordt geadverteerd met €105,- per uur (45 minuten consulttijd en 15 minuten indirecte tijd) betaalt u per gesprek van een uur €140,-. Bij Relatietherapie Nederland willen we deze onduidelijkheid voorkomen door een transparant vast tarief van €115 per uur gesprekstijd te hanteren.

 

 

 

 

 

Relatieproblemen

Lees hier meer over de meest voorkomende relatieproblemen.