Relatietherapie Haarlem

Relatietherapeuten Haarlem

Relatietherapie HaarlemEigenschappen:

      • Empathisch
      • Inzicht gevend
      • Confronterend

Lees hier meer over relatietherapeut Natascha

 

Relatietherapie Haarlem

Bent u op zoek naar relatietherapie in Haarlem? Dan bent u bij Relatietherapie Nederland aan het goede adres. Onze universitair geschoolde relatietherapeuten bieden u graag de ondersteuning, waar u naar op zoek bent. Inmiddels heeft u de eerste stap gemaakt door te erkennen dat er relatieproblemen binnen uw relatie zijn ontstaan. Indien u geen vertrouwen heeft om samen met uw partner deze problemen het hoofd te bieden, zorg dan dat u zo snel mogelijk hulp inschakelt. Het gevaar is namelijk dat u zowel emotioneel, als fysiek verder verwijdert van uw partner. Dit resulteert normaliter in enorme spanningen voor u, uw partner en eventueel uw kinderen. Daarnaast leert de ervaring dat het eenvoudiger is om samen naar een oplossing te zoeken wanneer u er vroeg bij bent. Vaak zorgen kleine veranderingen al voor een wereld van verschil.  Kortom, blijf er niet mee rondlopen.

Werkwijze relatietherapie omgeving Haarlem

Relatietherapie in Haarlem

De relatietherapeuten pakken uw relationele problemen stapsgewijs aan. Er wordt gestart met een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek wordt stilgestaan bij de moeilijkheden waar u beiden tegen aan loopt binnen uw relatie . Dit is nodig om een goede analyse te kunnen maken. Daarnaast is het belangrijk dat u beiden bewust wordt van de gevoelens en pijnpunten die uw partner ervaart. Vervolgens zult u samen met de relatietherapeut op zoek gaan naar oplossingen om samen weer gelukkig te kunnen zijn binnen uw relatie. Als u problemen ervaart binnen uw relatie, is het verstandig om niet te lang te wachten met het inschakelen van relatietherapie in Haarlem. Dit is uiteraard ook mogelijk op andere locaties binnen Nederland indien dit voor u prettiger is, zoals in Alkmaar of in Den Haag.

Aanmelden intakegesprek

Meldt u vandaag nog aan voor een intakegesprek in Haarlem bij Relatietherapie Nederland, zodat u en uw partner op korte termijn de eerste stappen kunnen zetten richting een oplossing. Klikt u hier om u aan te melden voor een intakegesprek.

 

 

 

 

Veel gestelde vragen

Kunnen we snel terecht voor een afspraak?
Ja, aangezien we een geen-wachtlijst-beleid hebben, kunt u op zeer korte termijn bij ons terecht. Vaak dezelfde week al indien dit wenselijk is.
Meldt u zich hier aan >>

Met welke relatieproblemen kunnen we ons aanmelden?
We zien partners met uiteenlopende relatieproblemen zoals communicatieproblemen, opgelopen relationele spanningen, jaloezie, intimiteitsproblemen, het gevoel dat uw partner u niet begrijpt en of aanvoelt, overspel, het gevoel dat u niet zichzelf kunt zijn binnen de relatie, ruzies en conflicten.
Bekijk hier veel voorkomende problemen die we behandelen >>

Is het ook mogelijk om relatietherapie online te volgen?
Ja, het is mogelijk om relatietherapie online te volgen, maar de reguliere face-to-face-vorm heeft de voorkeur. In deze corona-periode is online relatietherapie echter een goed alternatief

Is het niet verstandiger om onze relatie te beëindigen indien we relatietherapie nodig hebben?
Nee. U gaat individueel, maar ook als stel verschillende fasen in uw leven door. Er komen allerlei externe factoren die van invloed zijn op uw relatie. Ook al heeft u jarenlang een betekenisvolle relatie. In de meeste relaties doen zich onderweg relatieproblemen voor. Dus ook in uw geval is het zeer goed mogelijk dat u een goede relatie had waarbinnen toch gaandeweg bepaalde relatieproblemen zijn ontstaan. Veel relatieproblemen zijn oplosbaar en u kunt hier samen uitkomen. Het is dus niet verstandig om een relatie lichtvaardig te beëindigen – praat er eerst over, daar heeft u veel aan.

Welke relatietherapeut kunnen we het beste kiezen?
U kunt met een gerust hart in zee gaan met de therapeut bij u in de buurt. Relatietherapie Nederland werkt alleen met de beste relatietherapeuten: gebleken effectief in de aanpak van relatieproblemen, geregistreerd, ervaren en ze houden hun deskundigheid bij met bijscholingen, super- en intervisie etc.

Relatieproblemen

Lees hier meer over de meest voorkomende relatieproblemen.