Relatietherapie Utrecht

Relatietherapeuten Utrecht              

Relatietherapeut Utrecht

 

 

 

 

Mijn naam is Johannes. Ik ben afgestudeerd in Sociologie en in Antropologie (beide cum Laude) aan de Universiteit van Amsterdam. Lees hier meer over mij.

Relatietherapie Utrecht

Bent u op zoek naar relatietherapie in Utrecht? Dan bent u bij Relatietherapie Nederland aan het goede adres. Onze universitair geschoolde relatietherapeuten bieden u graag de ondersteuning, waar u naar op zoek bent. Inmiddels heeft u de eerste stap gezet door te erkennen dat er relatieproblemen binnen uw relatie zijn ontstaan. Als u twijfelt of u samen met uw partner deze problemen het hoofd kunt bieden, zorg dan dat u zo snel mogelijk hulp inschakelt. Het gevaar is namelijk dat u zowel emotioneel, als fysiek verder verwijdert van uw partner. Die verwijdering resulteert gewoonlijk in forse extra spanningen voor u en uw partner. Daarnaast kan dit een negatief effect hebben op de ontwikkeling van uw kinderen. De ervaring leert dat het eenvoudiger is om samen naar een oplossing te zoeken wanneer u er vroeg bij bent. Vaak zorgen kleine veranderingen al voor hoop – een wereld van verschil.  Kortom, blijf er niet mee rondlopen. 

Gevolgen relatieproblemen

Wanneer u zich in een relatie bevindt die op dit moment niet goed meer voelt, dan weet u dat dit grote spanningen met zich meebrengt. Als gevolg van de relatieproblemen voelt men zich niet goed, neerslachtig of depressief. Daarnaast resulteren de spanningen vaak in irritaties een verstoorde nachtrust en een gebrek aan energie. Dikwijls treden er ook stressgerelateerde lichamelijke klachten op zoals, hoofd-, rugpijn of verminderde weerstand. Wellicht herkent u dit. Deze klachten zijn echter te voorkomen indien u in een vroeg stadium van strubbelingen, ergernissen of conflicten in uw relatie hulp zoekt bij een relatietherapeut. U voorkomt hiermee dat u emotioneel en fysiek verder van elkaar verwijdert.

Werkwijze Relatietherapie Utrecht

Relatietherapie
Relatietherapie

Ergernissen, irritaties, conflicten en problemen zijn onvermijdelijk. Ze komen in elke relatie voor. Samen goed kunnen communiceren helpt om problemen op te lossen. Toch werkt dat niet altijd. Soms kan het contact zo verstoord zijn dat u en uw partner steeds verder van elkaar verwijderd lijken te raken. Een oplossing lijkt verder weg dan ooit.

Onze universitair opgeleide relatietherapeuten helpen u graag om samen op zoek te gaan naar een oplossing voor uw relatieproblemen. Na de aanmelding zal er worden gestart met een intake. Tijdens de intake kunt u aangeven waar u tegenaan loopt binnen uw relatie. De relatietherapeut zal het gesprek analyseren en in het vervolg van het traject gaat uw relatietherapeut samen met u op zoek naar oplossingen.

Onze relatietherapeuten zijn gericht op praktische, effectieve en kortdurende hulp. Het doel is namelijk dat u zo snel mogelijk weer verder kunt zonder onze hulp. Met diverse vestigingen bieden we u altijd de ondersteuning die u nodig heeft. U kunt namelijk ook bij ons terecht voor relatietherapie in Amsterdam en Rotterdam. Ook daar staan onze ervaren therapeuten graag voor u klaar.

 

 

 

 


Veel gestelde vragen

Kunnen we snel terecht voor een afspraak?
Ja, aangezien we een geen-wachtlijst-beleid hebben, kunt u op zeer korte termijn bij ons terecht. Vaak dezelfde week al indien dit wenselijk is.
Meldt u zich hier aan >>

Met welke relatieproblemen kunnen we ons aanmelden?
We zien partners met uiteenlopende relatieproblemen zoals communicatieproblemen, opgelopen relationele spanningen, jaloezie, intimiteitsproblemen, het gevoel dat uw partner u niet begrijpt en of aanvoelt, overspel, het gevoel dat u niet zichzelf kunt zijn binnen de relatie, ruzies en conflicten.
Bekijk hier veel voorkomende problemen die we behandelen >>

Is het ook mogelijk om relatietherapie online te volgen?
Ja, het is mogelijk om relatietherapie online te volgen, maar de reguliere face-to-face-vorm heeft de voorkeur. In deze corona-periode is online relatietherapie echter een goed alternatief

Is het niet verstandiger om onze relatie te beëindigen indien we relatietherapie nodig hebben?
Nee. U gaat individueel, maar ook als stel verschillende fasen in uw leven door. Er komen allerlei externe factoren die van invloed zijn op uw relatie. Ook al heeft u jarenlang een betekenisvolle relatie. In de meeste relaties doen zich onderweg relatieproblemen voor. Dus ook in uw geval is het zeer goed mogelijk dat u een goede relatie had waarbinnen toch gaandeweg bepaalde relatieproblemen zijn ontstaan. Veel relatieproblemen zijn oplosbaar en u kunt hier samen uitkomen. Het is dus niet verstandig om een relatie lichtvaardig te beëindigen – praat er eerst over, daar heeft u veel aan.

Welke relatietherapeut kunnen we het beste kiezen?
U kunt met een gerust hart in zee gaan met de therapeut bij u in de buurt. Relatietherapie Nederland werkt alleen met de beste relatietherapeuten: gebleken effectief in de aanpak van relatieproblemen, geregistreerd, ervaren en ze houden hun deskundigheid bij met bijscholingen, super- en intervisie etc.


Relatieproblemen

Lees hier meer over de meest voorkomende relatieproblemen.