Relatietherapie Zwolle

Relatietherapeuten Zwolle               

Helaas hebben we in Zwolle momenteel geen mogelijkheden voor relatietherapie.

 

Relatietherapie Zwolle

Heeft u relatieproblemen waar u samen niet meer uit kunt komen? Voor relatietherapie in Zwolle bent u bij Relatietherapie Nederland aan het goede adres. Samen met u zoeken we naar de juiste oplossing voor de problemen die u ervaart binnen uw relatie. Onze ervaren relatietherapeuten ondersteunen u hier graag bij. Elke relatie is uniek. Dit betekent ook dat iedere relatie zijn eigen obstakels en moeilijkheden kent. Er zijn vele oorzaken van het ontstaan van relatieproblemen. U kent vast die momenten waarin u samen vastloopt in bepaalde patronen en interacties. Wellicht denkt u: “Daar gaan we weer.”

Relatieproblemen Zwolle

Het doorbreken van deze gewoontes lijkt moeilijk of zelfs onmogelijk. Daardoor ontstaat er een vicieuze cirkel, die telkens weer in een negatieve interactie tussen u beiden resulteert. Naast de negatieve uitwerking op de relatie zelf, veroorzaakt dit individueel ook de nodige spanning. Wanneer u op een dergelijk punt binnen uw relatie bent gekomen, slaagt u er beiden vaak niet meer in om op een constructieve wijze te communiceren. Wellicht herkent u de momenten bij u zelf of bij uw partner, dat het niet meer lukt om naar elkaar te luisteren. De emoties kunnen zo hoog zijn opgelopen met als gevolg dat u bewust of onbewust niet meer openstaat om naar de gevoelens en emoties van uw partner te luisteren. Het begrip en de tolerantie naar elkaar verdwijnen op den duur. Als gevolg ontstaat er dan meer en meer een zekere verwijdering op emotioneel en fysiek vlak. 

relatietherapie
Relatietherapie

Om emotionele en fysieke verwijdering van uw partner te voorkomen is het vroegtijdig inschakelen van relatietherapie in Zwolle van groot belang. Tijdens onze werkwijze wordt er aandacht besteed aan erkenning, herkenning en het oplossen van de relatieproblemen. We zullen gezamenlijk op zoek gaan naar oplossingen, zodat u beiden weer gelukkig kunt zijn binnen uw relatie. Om onnodige emotionele en fysieke verwijdering te voorkomen heeft het vroegtijdig inzetten van relatietherapie altijd de voorkeur. 

Relatietherapie omgeving Zwolle

De meeste partners hebben wel eens te maken met spanningen en conflicten binnen hun relatie.  Dit is een heel natuurlijk proces. Wanneer echter partners er niet meer uitkomen en er weinig meer wordt gecommuniceerd. levert dit vaak beiden veel spanning op. Over het algemeen wordt relatietherapie pas in een laat stadium ingeschakeld. Dit is erg spijtig aangezien de problemen vaak groter en grote worden. Desondanks staat Relatietherapie Nederland ook in een later stadium van relatieproblemen graag voor u klaar. Onze ervaren relatietherapeuten brengen de problemen die u samen ervaart in kaart gedurende het intakegesprek. Vervolgens zullen we er alles aan doen om op zo’n effectief mogelijke wijze oplossingen te vinden voor uw relatieproblemen. We zijn namelijk gericht op kortdurende hulp, omdat we niets liever willen dat u samen zo snel mogelijk weer verder kunt. De werkelijkheid is dat dit voor de meeste stellen haalbaar is, maar voor een klein percentage niet.

Aan de hand van het intakegesprek wordt er een analyse gedaan. Vervolgens zal uw relatietherapeut u helpen om weer te bouwen aan uw relatie. Als u problemen of strubbelingen ondervindt binnen uw relatie, is het goed om direct hulp in te schakelen. U kunt overigens ook terecht voor relatietherapie op onze andere locaties, zoals Meppel of Amersfoort

Aanmelden intakegesprek Zwolle

Meldt u vandaag nog aan voor een intakegesprek in Zwolle bij Relatietherapie Nederland, zodat u en uw partner op korte termijn de eerste stappen kunnen zetten richting een oplossing. Klikt u hier om u een afspraak te maken voor een intakegesprek. 

Adres

Dokter Van Deenweg 84
8025 BL Zwolle

 

Veel gestelde vragen

 

Kunnen we snel terecht voor een afspraak?
Aangezien we geen wachtlijst hebben, kunt u op zeer korte termijn bij ons terecht. Vaak dezelfde week al indien dit wenselijk is.
Meldt u zich hier aan >>

Met welke relatieproblemen kunnen we ons aanmelden?
We zien partners met uiteenlopende relatieproblemen zoals communicatieproblemen, opgelopen relationele spanningen, jaloezie, intimiteitsproblemen, het gevoel dat uw partner u niet begrijpt en of aanvoelt, overspel, het gevoel dat u niet zichzelf kunt zijn binnen de relatie, ruzies en conflicten.
Bekijk hier veel voorkomende problemen >>

Is het ook mogelijk om relatietherapie online te volgen?
Ja, het is mogelijk om relatietherapie online te volgen, maar in alle eerlijkheid heeft de reguliere vorm de voorkeur. In deze periode is online relatietherapie echter een goed alternatief

Is het niet verstandiger om onze relatie te beëindigen indien we relatietherapie nodig hebben?
Er zijn allerlei factoren die een invloed hebben op uw relatie. Daarnaast gaat u individueel, maar ook als stel verschillende fasen in uw leven door. Het is eerder een uitzondering dan de regel dat er geen relatieproblemen onderweg ontstaan. U kunt dus ondanks het hebben van een goede relatie toch gaandeweg relatieproblemen ontwikkelen.


Relatieproblemen

Lees hier meer over de meest voorkomende relatieproblemen.