Natascha

Over mij

Relatietherapie Haarlem

Ik ben Natascha, geboren in 1964 en moeder van 4 kinderen. Ik heb een jonge geest, houd ervan om mezelf te blijven ontwikkelen en ik ben openminded. Na een carrière in de marketing en het opvoeden van de kinderen ben ik me gaan omscholen om mijn echte passie te kunnen gaan uitvoeren. Namelijk mensen te begeleiden in hun proces om gelukkiger te kunnen zijn met zichzelf en in relatie met een ander. Hiertoe heb ik de vierjarige post hbo opleiding tot integratief psychotherapeut in 2008 afgerond.
Daarna heb ik diverse trainingen gevolgd om mezelf bij te scholen in zoals Emotional Focussed Therapy (EFT) en de opleiding systemisch en contextueel werken met Een Taal Erbij. Ook heb ik cursussen over trauma en dissociatie in lichaam en geest gevolgd.
Vanaf september 2021 doe ik de master voor contextuele hulpverlening om mezelf nog meer te specialiseren in het vak van relatietherapeut. Ik combineer al mijn kennis en mijn levenservaring in mijn werk als therapeut en kan hierdoor snel tot de kern komen.
In mijn praktijk begeleid ik individuen en stellen van alle leeftijden maar heb me vooral gespecialiseerd in de leeftijdsgroep van 20 tot 40 jaar. In deze leeftijdsgroep moeten er vaak veel keuzes gemaakt worden die een grote invloed hebben op de kwaliteit van het leven. Denk aan samenwonen, trouwen, wel of geen kinderen, studies, banen kiezen, en het kopen van een huis, maar ook stellen die net ouders zijn geworden en waarvan de relatie hierdoor enorm veranderd en onder druk wordt gezet. Alles lijkt anders en oude patronen worden meer zichtbaar en de partners worden kwetsbaarder. Juist in deze levensfase is het van essentieel belang dat je je bewust wordt van je patronen en kwetsuren zodat ze je niet in de weg gaan staan in je relatie.

Relatietherapie

Het is mijn passie om mensen bewust te maken van hun patronen en blokkades waardoor ze steeds in een vergelijkbare situatie belanden. Een situatie waar ze niet blij van worden maar waarvan ze niet weten hoe ze daar iedere keer toch weer in terecht komen. Onze liefdespartner is degene die ons het meest kan raken in oude pijn. Pijn waarvan je je vaak niet eens bewust bent omdat dat ver is weggestopt. Maar wat iedere keer getriggerd wordt bij je partner waardoor je niet begrijpt waarom je reageert zoals je reageert. Of waarom jullie steeds verder verwijderd raken van elkaar. Samen met jullie wil ik dit graag gaan onderzoeken zodat je jezelf beter gaat begrijpen maar ook elkaar. En kunt gaan inzien wat er nu daadwerkelijk aan de hand is. Meestal is dat namelijk iets anders dan wat je op het eerste gezicht zou denken. Om dit samen te gaan ontdekken hebben we een intake van 1.5 uur en vervolgens een individuele sessie van een uur met ieder apart om meer te horen over jullie geschiedenis. Want deze geschiedenis vertelt veel over de patronen die jullie hebben ontwikkeld in je leven. Deze patronen zorgen ervoor dat jullie nu in situaties belanden waar je niet gelukkig mee bent. Na deze 3 sessies relatietherapie kunnen we al snel naar de kern van wat er nu echt aan de hand is in jullie relatie. Daardoor hebben we meestal maximaal 7 tot 10 sessies nodig.
Naast de sessies geef ik regelmatig opdrachten mee die we dan weer bespreken in de volgende sessie. Ook gebruik ik een reflectieformulier per sessie wat verdiepende inzichten geeft in jezelf, over elkaar, het proces en de aanwezige emoties. Door erover te schrijven geeft het vaak meer overzicht en verdieping. Jullie zijn van harte welkom om een afspraak te maken.

Kosten

Een intakegesprek kost €130,- inclusief btw (75 minuten).
Vervolggesprekken kosten €130,- inclusief btw (75 minuten).
Individuele gesprekken kosten €110,- inclusief btw (75 minuten).

 

Relatieproblemen

Lees hier meer over de meest voorkomende relatieproblemen.