Relatietherapeut Oscar

Over mij

Relatietherapeut Amsterdam

Mijn naam is Oscar Aberson. Ik ben vader van twee volwassen dochters en heb een langdurige relatie met mijn vrouw. Hoewel wij nu steeds meer een stabiele relatie ervaren, hebben wij ingewikkelde periodes doorgemaakt. We zijn er echter in geslaagd om altijd een oplossing te vinden.
Ik geloof in openheid en het delen van emoties en gedachten maar tegelijkertijd ben ik iemand die houd van houvast in de vorm van kennis en vaardigheden. Ik hoop dit aan jullie als cliënten over te kunnen brengen.

Relatietherapie

Hebben jullie veel ruzie of zwijgen jullie juist? Lukt het niet goed om over problemen te praten dan kan relatietherapie een oplossing bieden. Mijn naam is Oscar Aberson, relatie en gezinstherapeut geregistreerd bij de Nederlandse vereniging voor relatie en gezinstherapie en register therapeut bij EFT- Nederland.
Relatietherapie is een gesprekstherapie waarbij de relatie met de mensen die je dierbaar zijn centraal staat. Dat kan zowel met meerdere personen maar dat kan ook individueel. dat kan met je partner, maar soms ook met je kinderen of met je ouders. Alle vormen zijn bespreekbaar.

In therapie zoek je gedurende een bepaalde tijd een veilig plek waar je je emoties met je naasten kunt bespreken. Dit kan nodig zijn als de veiligheid binnen de relatie verstoord is geraakt. Het kan zijn dat er buiten de relatie om stress is ontstaan over werk of over een verliefdheid van een van partners.
Het kan ook zijn dat de relatie wordt bepaald door ziekte of verdriet van een van de partners.  Soms zijn er langdurige patronen die de steeds weer terugkeren en waar je maar niet uit komt met je partner.  En soms zijn problemen bij de opvoeding van de kinderen om stress te ervaren in de relatie

In therapie onderzoeken we hoe jullie met elkaar communiceren en wat de oorzaak van spanning of ruzies kunnen zijn. Bij communiceren en dus ook ruzies spelen emoties een belangrijke rol, vaak worden emoties verkeerd begrepen. In de gesprekken zal er veel aandacht zijn voor het bespreken en begrijpen van elkaars emoties. Dat is een lastige uitdaging omdat emoties vaal worden geassocieerd met zwakheid en kwetsbaarheid. De gesprekken bieden een plek om op een veilige te onderzoeken of dat wel klopt.

Er zijn verschillende soorten van relatietherapie. Een van de meest onderzochte methodes is die van “Emotional Focused Therapy” (EFT). Het is een therapievorm die is ontwikkeld door Sue Johnson. EFT leent zich ook goed voor individuele therapie.
Relatietherapie volgens de EFT methode is over het algemeen geen langdurige therapie en is focaal. Het betekent dat in de therapie ingezoomd wordt op heel concrete situaties. Het zorgt ervoor dat emoties sterker worden beleefd en er beter begrip ontstaat voor elkaars standpunten.

Kosten

Het uurtarief is totaal €110,- per 60 min.

 

Relatieproblemen

Lees hier meer over de meest voorkomende relatieproblemen.