Drs. Rienk Spoelstra

Over mij

Relatietherapeut

Mijn naam is Rienk Spoelstra. Ik ben woonachtig in Zwolle. In 2007 ben ik afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen in twee richtingen, namelijk; Klinische en Ontwikkelingspsychologie. Sindsdien heb ik verscheidene studies en cursussen gevolgd en uiteraard de nodige vlieguren in de praktijk gemaakt. Naast mijn interesse in de psyche van de mens ben ik een groot sportfanaat, zowel actief als passief. Om deze reden ben ik ook de studie ‘Human Movement Sciences: Sport, Exercise & Health’ aan de Vrije Universiteit Amsterdam gaan volgen. Hierdoor heb ik ook de nodige kennis van voeding, beweging en de wisselwerking van deze componenten op het lichamelijk en geestelijk functioneren. Naast mijn werk als relatietherapeut ben ik werkzaam als psycholoog en behandel ik cliënten individueel. Dit doe ik zowel ‘face to face’, maar ook als online psycholoog.

Relatietherapie

Ik begrijp dat de stap naar hulp voor relatieproblemen vaak niet gemakkelijk is. Het liefst wilt u de problemen natuurlijk samen oplossen, maar soms lukt dit niet meer vanwege bepaalde ingeslepen communicatiepatronen, oplopende irritaties, verlies van vertrouwen in de ander of andere oorzaken. Samen met u wil ik zoeken naar een oplossing. Het is namelijk slopend om voortdurend met de spanningen van relatieproblematiek rond te moeten lopen. Mijn ervaring is dat bepaalde veranderingen vaak al een wereld van verschil kunnen maken.

Zoals bovenstaand beschreven heb ik mij de afgelopen jaren ontwikkeld en werk ik vanuit verschillende invalshoeken, zoals EFT (Emotion Focused Therapy), systeemtherapie, ICBT (Integrative Behavioral Couple Therapy) en oplossingsgerichte therapie, maar bovenal gebruik ik ‘mijn boerenverstand’.

Bent u op zoek naar een nuchtere relatietherapeut die zijn werk, en uw relatieproblemen uiterst serieus neemt, maar waarbij het niet verboden is om zo nu en dan eens te lachen dan bent u bij mij aan het goede adres. Bent u op zoek naar zweverigheid en een hoog ‘geitenwollensokkengehalte’ dan ben ik niet de juiste keus.

Kosten

Tijdens kantooruren zijn de kosten voor een consult €115,- (incl. BTW) per uur. In de avonduren (vanaf 18 uur) en in het weekend vraag ik een extra toeslag van €10 per uur.

 

 

 

Relatieproblemen

Lees hier meer over de meest voorkomende relatieproblemen.