Wiebe

 

Over mij

Ik ben Wiebe, geboren in 1977, getrouwd en vader van twee  zoons. Ik ben vanaf 2001 werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg, sinds 2005 als sociaal psychiatrisch verpleegkundige. Sinds 2009 werk ik als therapeut binnen een klein multidisciplinair team binnen de geestelijke gezondheidszorg voor volwassen (GGZ). Ik heb gewerkt in de kinder- en jeugdpsychiatrie, lang- en kortdurende behandelingen in de GGZ voor  volwassen. Daarnaast ben ik werkzaam geweest in de verslavingszorg. Ik ben geregistreerd relatietherapeut. Ik sta namelijk geregistreerd in het EFT basisregister. Ik volg jaarlijks na- en bijscholingen om mijn kennis als therapeut op peil te houden. Ook ontvang ik supervisie om mijn vaardigheden aan te scherpen.

Registratie en lidmaatschappen:

  • Basis EFT Registertherapeut
  • Vereniging voor Cognitieve Gedragstherapie

 

Mijn visie op relatietherapie

Wanneer relatietherapie?

Uw gesprekken in relatietherapie zijn erop gericht weer verbinding met elkaar te ervaren. U kunt aan relatietherapie denken in de volgende situaties:

  • Als u de verbinding kwijt bent geraakt met uw partner en u elkaar  niet meer goed kunt bereiken.
  • Als gesprekken steeds weer uitlopen op (dezelfde) ruzie
  • Als u zoekt naar verdieping in uw relatie..
  • Als u erover twijfelt of u samen nog wel verder wilt en kunt.
  • Als u, door een heftige gebeurtenis, niet meer goed weet hoe u elkaar daarin tot steun kunt zijn.
  • Als u samen besluit dat u niet meer samen verder wilt en kunt, maar wél goed uit elkaar wilt, bijvoorbeeld omwille van de  kinderen.

Waarom relatietherapie?

Binnen de relatietherapie gaan we samen op zoek naar wat er tussen u beide gebeurt, hoe u dit kunt veranderen en de liefde en verbondenheid  weer kunt terugvinden in uw relatie. In de therapie zijn we op zoek naar  de verbinding die er is in uw relatie. Door gezamenlijk op zoek te gaan  hoe u beide op elkaar reageert. Door te leren de onderliggende gevoelens te herkennen en uit te spreken kunnen de negatieve patronen doorbroken worden in uw relatie. De grondslag van waaruit gewerkt wordt, is de Emotionally Focused Therapy ​(EFT)​.

Werkwijze

Mijn werkwijze kenmerkt zich door een gezamenlijk proces waarbij we blijven kijken wat nodig is voor u. We bepalen samen hoeveel gesprekken we nodig denken te hebben en wat de frequentie zal zijn. U bepaalt uiteindelijk zelf wanneer het voor u voldoende is. U komt in principe altijd samen. Tijdens de intake of tegen het einde kan het helpen om een aantal individuele gesprekken te hebben.

Kosten

Kennismaking: €45 inclusief btw (voor een uur kennismaking).
Relatietherapie: €95,- inclusief btw per uur
Telefonisch consult: €21,25 inclusief btw per 15 minuten
Niet nakomen afspraak, zonder afmelding:  100%
Afmelding binnen 24 uur van te voren:  75%

 

 

 

Relatieproblemen

Lees hier meer over de meest voorkomende relatieproblemen.